Ambassadeur voor Young Africa International

Ambassadeur voor Young Africa International 

Tijdens mijn reis afgelopen jaar in Zimbabwe, kwam ik in contact met Dorien Beurskens de CEO van Young Afrika International.
Ik was zo onder de indruk van wat ze samen met haar man Raj Josph hebben opgezet in Zimbabwe namelijk een opleidingscentrum voor kansarme jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Toen ze me vroegen om ambassadeur te worden voor YAI, heb ik zonder daarover na te denken volmondig JA gezegd. Zo blijf ik verbonden met mijn geliefde Zimbabwe en kan ik me inzetten voor het welzijn van vooral kansarme jongeren op het gebied van educatie.

Waarom Young Afrika International me zo aanspreekt is omdat ze marktgerichte beroepsopleidingen aanbieden. Aan jongeren die geen afgeronde vooropleidingen hebben en ze de jongeren eerst sociale vaardigheden en computerlessen aanbieden. Waardoor ze zich niet alleen zelfverzekerder voelen maar zich ook beter kunnen verplaatsen in wat de maatschappij verlangd van werknemers. Als ze deze vaardigheden onder de knie hebben, kunnen ze vervolgens kiezen waar ze verder in opgeleid willen worden. Dus opleidingen waaraan behoefte is en waar ze werk in kunnen vinden. Voor ons in Nederland klinkt dit alledaags maar als ik u vertel dat in Zimbabwe, (vooral in de buitensteden rond Harare) 75% van de jongeren werkloos is en geen uitzicht hebben op educatie laat staan op werk. Momenteel zijn al meer dan 100.000 jongeren opgeleid door YAI het streven is 500.000 in 2025. 
Ik geloof erin, wil me er heel graag voor inzetten, en hoop dat het u ook aanspreekt. U kunt maandelijks doneren, u kunt mocht u een goed doel zoeken waarvan u zeker kan zijn dat elke euro eerlijk en goed wordt besteed, contact met me opnemen. jdegoede2@icloud.com

Young Africa is in 1998 in Nederland opgericht. Ze zijn een confederatie van onafhankelijk en lokaal geregistreerde aangesloten organisaties.
Elk filiaal runt vaardigheidscentra, (zelfstandige) jongerenprogramma's en gemeenschapsactiviteiten in Zimbabwe, Mozambique, Namibië, Botswana en Zambia. De oprichtende organisatie van Young Africa is Young Africa International, gevestigd in Nederland. 
Bekijk de website Young Africa International