Verkoop jaren ‘60-’70 collectie voormalig taxateur
Sculpturen - Artefacts - Vintage meubels - schilderijen - lampen

De tentoonstelling zal op 13 november om 14.00 uur, worden geopend,
‘Het einde van de collectie van een taxateur’ omvat vintage meubels, vazen, lampen, schilderijen en unieke beelden uit Zimbabwe.
De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan een hostel voor meisjes in Zimbabwe.

Mooie voorbeelden zijn de schilderijen van kunstenaarscollectief Liga Nieuwe Beelden en de Posthoorngroep. In de collectie voor de tentoonstelling is werk opgenomen van onder meer Theo Bitter, H. van Bottenburg, Wim Motz, Piet Roovers, Wim Sinemus, George Lampe, Karel Bleijenberg, Joop Kropff en Jules Neumann. Maar er zijn ook prachtige Vintage stijliconen, Meubels: o.a. Martin Visser, Pierre Paulin, Cees Braakman, Knut Hesterberg, Niels Møller, fa. Coenen,Van den Berghe - Pauvers en Charles Eame en nog vele anderen.
Lampen: o.a. Kho Liang Le, J.M. Hoogervorst, H. Fillekes, Louis Kalff, Poul Kjaerholm, Niels Møller, fa. Coenen, Van den Berghe - Pauvers en Charles Eames. 
 

 

En natuurlijk de collectie 1e generatie beelden uit Zimbabwe. In diezelfde jaren ‘60 en ‘70 was op een voormalige tabaksplantage en chroommijn in Zimbabwe namelijk een kunstenaarsgemeenschap ontstaan, "Tengenenge" wat betekent het begin van het begin, waar kunstenaars de verhalen en mythen van hun voorouders in steen vertelden. De beelden zijn net als de vintage meubels nog altijd actueel. “Zeker in deze onrustige en zorgelijke tijden moeten we stilstaan bij het feit dat deze beelden, objecten en meubels soms al meer dan 60 jaar hebben overleefd, en nog steeds uniek, bijzonder  en prachtig zijn..
Over duurzaamheid gesproken...”                                                           


Ambassadeur voor Young Africa International

De tentoonstelling is bedoeld voor kopers en bewonderaars. De Goede nodigt iedereen uit om nog één keer met haar in de tijdscapsule te stappen. Met de inkoop van beelden in Zimbabwe en het verzamelen en aankopen van vintage stopt ze volledig. Ze blijft zich onverminderd inzetten voor hun school in Zimbabwe, waar ze al meer dan 15 jaar bij betrokken is, een lagere school waar nu 970 kinderen onderwijs genieten en een middelbare school met 250 kinderen. Maar ze zal haar handen vol hebben aan haar nieuwe vrijwilligersfunctie als ambassadeur voor Young Africa International 
Met de opbrengst van de verkoop bouwt De Goede een hostel voor meisjes in Zimbabwe, opdat ze veilig naar school kunnen: “Zo blijf ik verbonden met mijn geliefde Zimbabwe en me inzetten voor het welzijn van vooral kansarme jongeren op het gebied van educatie.” 

Tentoonstelling

Opening op zondag 13 november om 14.00 uur
Daarna tot en met zondag 27 november elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

 

Adres en contact

Pater Kustersweg 6,
6267 NL Cadier en Keer
Tel: 06-21242740
Email: info@beeldentuinmaastricht.nl